مجید صفایی روز یکشنبه در گفت و گو با گپ ساران افزود: تیم کارشناسی باستان شناسی که از سوی پژوهشگاه وزارتخانه میراث فرهنگی به استان اعزام شده اند جهت انجام ماموریت های کاری شان در روستای خیارکار شهرستان کهگیلویه مشغول فعالیت بودند که مردم این منطقه به علت داشتن برخی تعارضات محلی در محل اجرای این کاوش ها، از ادامه ماموریت این کاوشگران خارجی و تیم همراه جلوگیری کرده اند.
وی ادامه داد: با ورود مقامات محلی این قضیه خاتمه یافته و هم اینک ماموریت این گروه دوباره از سر گرفته شده و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
فرماندار کهگیلویه: اعزام کاوشگران بدون هماهنگی بوده است
فرماندار شهرستان کهگیلویه به خبرنگار گپ ساران گفت: بدون هماهنگی فرمانداری، شورای تامین و نیروهای امنیتی این تیم کاوشگران را سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان به کهگیلویه اعزام کرده بود.
دارا کریمی افزود: به دلیل همین ناهماهنگی ها افراد روستا اقناع نشده بودند و در ابتدا مانع کار کاوشگران شده و با کارشناسان همراه این تیم مجادله کرده بودند.
فصل جدید کاوشهای باستانشناسی در این استان با حضور کارشناسانی از کشور آلمان از هفته جاری آغاز شده است.
این کاوش ها در زمینههای مردمشناسی ، ایرانشناسی و ارتباطات اجتماعی در دو منطقه تاریخی شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد صورت میگیرد.
این برنامه بر اساس تفاهمنامه پژوهشگاه وزارت خانه جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه کلن آلمان با هدف بررسی قدمت تاریخی و پژوهشهای باستانشناسی در استان انجام میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد افزود: تاکنون اقدامات خوبی برای حفظ و نگهداری آثار تاریخی و کاوش باستانشناسی در استان انجامشده که مهمترین این اقدامات ساماندهی شهر تاریخی دهدشت و کاوش باستانشناسی در روستایهای سادات محمودی شهرستان دنا است.
کهگیلویه و بویراحمد با بیش از ۷۵۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی برای گردشگران علاقه مند به تاریخ این سرزمین جذاب است.
بیش از ۶۱ آسیاب ، ۵۴ خانه تاریخی، ۴۳ قلعه ، ۴۰ آب انبار ، ۲۳ بقعه متبرکه ، ۱۹ گورستان ، ۱۷ استودان ، ۱۳ پل ، ۱۳ بافت تاریخی، پنج حمام، پنج مسجد و سه کاروانسرای این استان در فهرست آثار ملی قرار گرفته است.